Shadow Of The Colossus

Shadow Of The Colossus
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
84%
Shadow of the Colossus, uitgebracht in Japan als Wander en de Colossus Hepburn:? Wanda naar Kyozō), is een actie-adventure game uitgegeven door Sony Computer Entertainment (SCEI) voor de PlayStation 2. Het spel werd uitgebracht in Noord-Amerika en Japan in oktober 2005 en PAL-gebieden in februari 2006. Het werd geregisseerd door Fumito Ueda en ontwikkeld bij Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Shadow of the Colossus, uitgebracht in Japan als Wander en de Colossus Hepburn:? Wanda naar Kyozō), is een actie-adventure game uitgegeven door Sony Computer Entertainment (SCEI) voor de PlayStation 2. Het spel werd uitgebracht in Noord-Amerika en Japan in oktober 2005 en PAL-gebieden in februari 2006. Het werd geregisseerd door Fumito Ueda en ontwikkeld bij SCEI’s International Production Studio 1, ook wel bekend als Team Ico; dezelfde ontwikkeling team dat verantwoordelijk is voor de cult hit Ico.Shadow of the Colossus wordt beschouwd als een spirituele opvolger van Ico. Samen met Ico, Shadow of the Colossus werd opnieuw uitgebracht in The Ico en Shadow of the Colossus Collection (ICO & Shadow of the Colossus Classics HD in de PAL-regio) voor de PlayStation 3 in september 2011; Het beschikt over high-definition (HD) graphics, content die eerder ontbreekt in de Noord-Amerikaanse versie, PlayStation Network Trophies en 3D-ondersteuning. De HD-versie werd apart uitgebracht in Japan.

Verhaallijn van het spel is gericht op een jonge man genaamd Wander die een verboden land binnenkomt. Wander moet over een enorme uitgestrektheid reizen te paard en te verslaan zestien enorme wezens, beter bekend als kolossen, om het leven van een meisje genaamd Mono herstellen. Het spel is ongebruikelijk in de actie-adventure genre in dat er geen steden of kerkers te verkennen, geen personages om mee te communiceren, en geen vijanden naar andere verslaan dan de kolossen. Shadow of the Colossus is beschreven als een puzzel spel, zoals zwakte elke kolos ‘moeten worden geïdentificeerd en benut voordat het kan worden verslagen.

Aangehaald als een invloedrijke titel in de video game-industrie, is Shadow of the Colossus vaak beschouwd als een belangrijk voorbeeld van de video game techniek omwille van zijn minimalistische landschap ontwerpen, meeslepende gameplay en emotionele reis. Het ontving positieve kritiek door de media en werd met een sterke omzet in vergelijking met Ico, deels te wijten aan een grotere marketing campagne. De soundtrack werd ook alom geprezen. Het spel won diverse prijzen voor zijn audio, design, en de algehele kwaliteit. Shadow of the Colossus wordt ook verwezen talloze malen in discussies over de kunst kwaliteit en emotionele perspectieven van videospelletjes

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 959

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter