Minecraft

Minecraft

Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011 en ontworpen door de Zweed  Markus Persson. De officiële versie is in Nederland uitgekomen op 18 november 2011 op een evenement voor Minecraftspelers. Je kan het spel zowel online als offline spelen, maar bij dat laatste moet je het spel wel downloaden op de officiële website. Tegen betaling! Deze versie voor de computer is inmiddels als iets van 24 miljoen keer verkocht! Over alle platvormen al ongeveer 110 miljoen keer.

Je zou het kunnen zien als een Lego voor op de computer. Het wordt ook wel een open wereld spel genoemd. Via het mijnen van verschillende materialen blokjes, het combineren er van om andere items te maken, en het plaatsen van de blokjes in je eigen samenstelling, kunnen de mooiste werelden gemaakt worden. Een ander aspect van de game is dat je tegen monsters kunt vechten. Dit worden ook wel mobs genoemd (afgeleidt uit het Engelse mobiles, dat soms wordt gebruikt als term voor beweegbare wezens)

In het spel zijn er 4 verschillende werelden:

 • De normale wereld
 • Nether
 • The end
 • The void

De normale wereld is de wereld waar elke speler mee begint. Het heeft niet echt bijzonderheden! Het bestaat vooral uit veel bossen en heeft verschillende weersomstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld regenen, sneeuwen en waaien.

Nether bestaat sinds Halloween 2010 en is moeilijker te bereiken. De speler moet een portaal maken en deze in brand steken. Hierdoor ontstaat er een ander paars portaal en wanneer je hier 5 seconden in staat, reis je naar Nether.

The End is een duistere wereld met vliegende eilanden. Spelers kunnen The End alleen verlaten door dood te gaan of de Enderdragon te verslaan.

The Void betekent de leegte en kan je alleen bereiken door de onderste laag te breken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gerelateerde berichten

  Heroes of Loot

  Geplaatst door 34 | Android

  De hele back catalogue van solo indie schepper OrangePixel is het ontdekken waard, maar zijn laatste is de beste tot nu toe. Het is een stijlvolle...

  Laat een berichtje achter