Half Life 2

Half Life 2
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
100%
De game begint wanneer Gordon Freeman uit zijn stase (hyperslaap) wordt gehaald door de mysterieuze G-Man. Gordon komt aan in City 17, een Oost-Europese stad die volledig door de Combine wordt beheerst. Al gauw sluit Gordon zich aan bij een verzetsbeweging, georganiseerd door sympathisanten en wetenschappers van Black Mesa, waaronder Barney Calhoun en Alyx, de Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
100
Graphics
100
Storyline
100
Controls
100
Smoothness
100
Sound & Music
Uitslag van 2 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

De game begint wanneer Gordon Freeman uit zijn stase (hyperslaap) wordt gehaald door de mysterieuze G-Man. Gordon komt aan in City 17, een Oost-Europese stad die volledig door de Combine wordt beheerst. Al gauw sluit Gordon zich aan bij een verzetsbeweging, georganiseerd door sympathisanten en wetenschappers van Black Mesa, waaronder Barney Calhoun en Alyx, de dochter van Gordon’s vroegere collega Dr. Eli Vance. Na een mislukte poging om hem te teleporteren naar Black Mesa East vanuit Dr. Kleiner’s laboratorium, moet Gordon te voet verder. Nadat hij een moerasboot heeft gevonden en zich een weg heeft gebaand door de oude kanalen, bereikt hij uiteindelijk Black Mesa East, een aantal kilometers verder van de stad. Daar ontmoet Gordon Dr. Eli opnieuw, en wordt hij van de stand van zaken ingelicht door Dr. Judith Mossman. Nadat Alyx Gordon laat kennis maken met Dog en de Gravitygun (een geweer dat op zwaartekracht werkt), wordt het lab door de Combine aangevallen. Eli wordt gevangengenomen en naar de gevangenis van de Combine gebracht; Nova Prospekt, en Mossman is vermist. Gordon wordt gedwongen om een omweg te maken door Ravenholm, een door zombies bevolkt oord, waar hij de hulp krijgt van Vader Grigori. Nadat hij zich een weg heeft gebaand door een mijn en sluipschutters heeft bestreden langs een spoorweg helpt Gordon een van de leiders van het verzet om Lighthouse Point (een strategisch kwartier van het verzet) te verdedigen tegen een aanval van de Combine.

Na Highway 17 te hebben afgereisd en een door Antlions vergeven strand te hebben doorkruist, bereiken Gordon en Alyx uiteindelijk Nova Prospekt. Ze slagen erin Eli te vinden en ontdekken daar bovenop dat Mossman een informant is van de Combine. Voordat ze haar kunnen tegenhouden teleporteert Mossman zichzelf en Eli terug naar de Citadel van City 17. Ze proberen hen achterna te gaan, maar worden het slachtoffer van een fout bij het teleporteren, en het systeem crasht.

De twee worden opnieuw gematerialiseerd in het laboratorium van Dr. Kleiner, maar echter een week na de gefaalde poging. In tussentijd heeft het verzet zich weten te mobiliseren tegen de Combine, en City 17 is een oorlogsgebied geworden. Tijdens de strijd wordt Alyx door de Combine gevangengenomen en weggevoerd naar de Citadel.

Gordon weet in de Citadel te komen om Alyx en Eli te bevrijden, maar loopt in een val van de Combine waardoor al zijn wapens worden vernietigd. De Gravitygun wordt echter niet vernietigd maar diens capaciteiten worden juist versterkt. Door middel van de veel krachtigere gravitygun kan Gordon ontsnappen en hele pelotons van de Combine uitschakelen. Uiteindelijk wordt Gordon overmeesterd en naar het kantoor van Dr. Breen gevoerd. Daar wachten Dr. Breen en Mossman hem op, terwijl ook Eli en Alyx er worden gevangen gehouden. Dr. Breen begint zijn plan om de mensheid verder door de Combine te laten overheersen uit te doeken te doen. Dit is echter in tegenstelling tot wat hij Dr. Mossman had verteld, en in haar woede bevrijdt ze Gordon, Alyx en Eli. Dr. Breen doet een ontsnappingspoging via een donker energieportaal, maar Gordon en Alyx achtervolgen hem en vernietigen de reactor. Net voordat de explosie de twee zal meesleuren verschijnt G-Man, en plaatst Gordon terug in stase.

  Gerelateerde berichten

  Minecraft

  Geplaatst door 850

  Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

  1 Comment

  • jan

   |
   Geplaatst 23 April 2015
   | Beantwoorden

   ik weet nog toen dit spel voor het eerst uitkwam! absoluut 100%!!

  Laat een berichtje achter