Red Dead Redemption (1)

Red Dead Redemption (1)
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
67.8%
Het verhaal begint in 1911, wanneer John Marston, een voormalig outlaw, weggehouden wordt van zijn gezin door het Bureau of Investigation (BOI). De staat wil Marston amnestie verlenen als hij de overblijvende leden van zijn oude bende inrekent of doodt. Marston gaat tegen wil en dank akkoord en vertrekt om Bill Williamson op te sporen, Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Het verhaal begint in 1911, wanneer John Marston, een voormalig outlaw, weggehouden wordt van zijn gezin door het Bureau of Investigation (BOI). De staat wil Marston amnestie verlenen als hij de overblijvende leden van zijn oude bende inrekent of doodt. Marston gaat tegen wil en dank akkoord en vertrekt om Bill Williamson op te sporen, die nu zijn eigen bende leidt. Marston confronteert Williamson met zijn opdracht bij diens uitvalsbasis Fort Mercer, waarbij hij neergeschoten wordt en voor dood wordt achtergelaten. Een lokale rancher, Bonnie McFarlane, vindt de gewonde Marston en brengt hem naar haar ranch voor verzorging. Enkele dagen later begint Marston Bonnie MacFarlane terug te betalen voor haar hulp in de vorm van klusjes in en rond de ranch. Gedurende deze tijd werkt Marston met een U.S. Marshal, Leigh Johnson, en diens hulpsheriffs, een snake-oil verkoper en oplichter, Nigel West Dickens, een grafrover, Seth Briars en een wapenhandelaar bekend als Irish Hij voert verschillende opdrachten uit in ruil voor hulp bij een aanval op Fort Mercer, de uitvalsbasis van Williamson. Marston en zijn groep bestormen het fort met succes en verslaan de bende van Williamson wanneer blijkt dat Williamson zelf al naar Mexico gevlucht was om de hulp te zoeken van Javier Escuella, een ander lid van Johns voormalige bende.

In Mexico werkt Marston samen met kolonel August Allende en kapitein Vincente de Santá van het Mexicaanse leger, om een door rebellen geleide opstand de kop in te drukken. In ruil hiervoor zal Allende immers Escuella en Williamson inrekenen en uitleveren aan Marston. Allende, echter, probeert om Marston te verraden waardoor hij hem dwingt samen te werken met de rebellen. Met de hulp van een oude gunslinger, Landon Ricketts, en rebellenleider Abraham Reyes, leidt Marston de aanval een fort van het Mexicaanse leger waarbij Esuella gedood of gevangen genomen wordt. Bij de bestorming van de rebellen onder leiding van Reyes, worden Williamson en Allende gedood, hetzij door Reyes of door Marston. Reyes grijpt de macht en rukt op naar de Mexicaanse hoofdstad en Marston keert terug naar zijn boerderij.

Zeer tot zijn ongenoegen laten twee Bureau agenten, Edgar Ross en Archer Fordham, Marstons familie niet vrij tot ook het laatste oud-bende, lid Dutch Van Der Linde, uitgeschakeld wordt. Marston voegt zich bij Ross en Fordham en een groepje soldaten van het Amerikaanse leger bij het innemen van het kamp van Dutch en zijn native Americans. Marston achtervolgt Dutch tot een klif, die een breed uitzicht biedt over de rivier en de bergen van Tall Trees. Dutch is bereid om de ultieme tol te betalen en pleegt zelfmoord door zich van de rots de diepte in te werpen. Ogenblikken voor hij stierf, waarschuwde hij Marston dat de overheid altijd een nieuw ‘monster’ zal vinden om hun daden te legitimeren. Marston heeft zijn kant van de deal ingelost en keert terug naar zijn familie. Na een periode wordt Marston gedwongen om een door het leger en door Ross geleide aanval op zijn boerderij af te slaan. Ondanks de deal heeft Ross besloten dat Marston de ultieme prijs moet betalen voor zijn misdaden gepleegd in zijn bendeverleden. Marston slaagt erin de eerste golven van de aanval af te slaan en zijn zoon en vrouw, Jack en Abigail, in veligheid te brengen. ‘Uncle’, een oude vriend van de familie sterft echter tijdens de gevechten. Eens zijn familie in veiligheid is gebracht wordt John Marston tijdens een ‘last stand’ door Ross en het Amerikaanse leger doorzeefd met kogels . Marston wordt begraven door zijn familie op de heuvel die uitzicht biedt op de ranch en in de verte op Nekoti Rock.

Het verhaal springt vervolgens drie jaar verder naar 1914 wanneer Jack Marston bij het graf van zijn ouders staat. Hij loopt weg en besluit op zoek te gaan naar de inmiddels gepensioneerde Edgar Ross. Uiteindelijk vindt Jack Ross aan de oever van de rivier in Mexico, waar Ross met zijn broer op eenden aan het jagen was. De twee duelleren en Ross delft het onderspit. Na Ross gedood te hebben, loopt Jack weg met verwarde blik op zijn pistool/revolver. Nu hij zijn vader gewroken heeft, komt Jack gevaarlijk dicht in de buurt van een leven als outlaw, datgene juist waar John Marston voor gestorven is in zijn poging om dit te vermijden. Een krant vat vervolgens het lot van John Marstons metgezellen. Marshal Leigh Johnson vertrekt met pensioen en verhuisde dan naar eigen zeggen zover mogelijk van Armadillo vandaan. Abraham Reyes die zijn land de belofte van vrijheid maakte, werd verteerd door macht en wordt een nog grotere tiran dan Allende. Bonnie MacFarlane trouwt uiteindelijk toch. Irish schiet zichzelf per ongeluk dood wanneer zijn revolver ongewild afgaat. Seth Briar vindt tenslotte toch de schat waarnaar hij de hele tijd op zoek was en werd rijk. Landon Ricketts, tenslotte, stierf stilletjes in zijn slaap.

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 850

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter