Mario

Mario
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
60%
Mario is een videospelpersonage, ontwikkeld door de Japanse gamedesigner Shigeru Miyamoto, en wordt gezien als dé mascotte van Nintendo. Mario heeft al in meer dan 200 videospellen een rol gespeeld sinds hij werd ontwikkeld en hoewel hij eigenlijk alleen in platformspellen verscheen, verschijnt hij tegenwoordig in allerlei soorten spellen, zoals racegames, puzzelspellen, role-playing games, vechtgames, Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Mario is een videospelpersonage, ontwikkeld door de Japanse gamedesigner Shigeru Miyamoto, en wordt gezien als dé mascotte van Nintendo. Mario heeft al in meer dan 200 videospellen een rol gespeeld sinds hij werd ontwikkeld en hoewel hij eigenlijk alleen in platformspellen verscheen, verschijnt hij tegenwoordig in allerlei soorten spellen, zoals racegames, puzzelspellen, role-playing games, vechtgames, sportgames en vele anderen soorten spellen.

Mario is een kleine, aardige, mollige, Italiaanse loodgieter, die woont in het Mushroom Kingdom. Mario staat er om bekend dat hij Bowsers plannen dwarsboomt aangezien Bowser Princess Peach wil kidnappen om zo over het het Mushroom Kingdom te kunnen heersen. Mario heeft naast Bowser ook nog andere vijanden en rivalen, zoals Donkey Kong (met wie hij later bevriend raakte) en Wario (zijn aartsrivaal).

Aangezien Mario de mascotte van Nintendo is, is hij het bekendste personage uit een videospel. Alle Mario-spellen samen zijn al meer dan 285 miljoen keer verkocht, waarmee de Marioserie de bestverkopende videospelserie aller tijden is. Naast de platformspellen waarin hij vaak verschijnt, is Mario ook te vinden in videospellen in andere genres zoals de Mario Kart-raceserie, maar ook de Nintendo-arcadesportspellen (zoals de Mario Tennis-serie en de Mario Golf-serie) en Nintendo’s Mario-RPG’s. Naast de spellen, televisieprogramma’s, film en strips, bestaan er nog vele andere producten met Mario.

review
Mario jaja ik ken het wel het is zeker een bekende spel ik heb het zo vaak als maar kan gespeeld op zoveel consoles als maar kan. Het was en is nog steeds een topper!

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter