Gameboy Advance

Gameboy Advance

in 2001 brengt Nintendo de Game Boy Advance ( GBA of AGB ) , die twee schouderknoppen , een groter scherm en meer rekenkracht toegevoegd dan de Game Boy Color .

Het ontwerp werd herzien twee jaar later, toen de Game Boy Advance SP ( GBA SP ) , een compactere versie werd uitgebracht . De SP bevatte een ” clamshell ” ontwerp ( vouwen open en gesloten , zoals een laptop computer ) en een frontlit kleur en een oplaadbare batterij . Ondanks de kleinere vormfactor het scherm bleven dezelfde grootte als die van het origineel. In 2005 werd de Game Boy Micro vrijgegeven . Deze herziening opgeofferd schermgrootte en achterwaartse compatibiliteit met eerdere Game Boys voor een drastische vermindering van de totale omvang en een helderder scherm met achtergrondverlichting. Een nieuwe SP -model met een backlit scherm werd uitgebracht in sommige regio’s rond dezelfde tijd .

Samen met de Nintendo GameCube , de GBA introduceerde ook het concept van ” connectiviteit ” : het gebruik van een handheld-systeem als een console controller. Een handvol spellen maken gebruik van deze functie , met name Animal Crossing , Pac -Man Vs. , Final Fantasy Crystal Chronicles , The Legend of Zelda : Four Swords Adventures , The Legend of Zelda : The Wind Waker , Metroid Prime , en Sonic Adventure 2 : Battle .

Per 31 december 2007 hebben de GBA , GBA SP , en de Game Boy Micro gecombineerd wereldwijd verkocht 80.720.000 eenheden

  Gerelateerde berichten

  Portal

  Geplaatst door 667

  Portal en Portal 2, twee razend leuke spellen gemaakt door Valve Corporation. Het spel bestaat uit een serie puzzels die door de speler opgelost...

  Nvidia Shield

  Geplaatst door 64

  De Nvidia Shield is een draagbare spelcomputer die door hardwarefabrikant NVIDIA is ontwikkeld. De spelcomputer heeft een Tegra 4 SOC en draait op...

  Laat een berichtje achter