Portal

Portal

Portal en Portal 2, twee razend leuke spellen gemaakt door Valve Corporation.

Het spel bestaat uit een serie puzzels die door de speler opgelost moeten worden via teleportatie door het gebruik van een ‘portal gun’. Via dit apparaat kunnen er 2 portals gemaakt worden op platte plekken.

De portals die je maakt sluiten op elkaar aan, dus als je door de ene portal loopt kom je er bij de andere weer uit.

Het karakter wat je speelt in de portal games zit opgesloten en wordt gebruikt als test subject, zo moet je ontsnappen door level na level te verslaan, onder het oog van GLaDOS (Genetic Lifeform and Disk Operating System), een Artificiële Intelligentie vol sarcastische opmerkingen die door vele worden beschouwd als legendarisch. Overigens was er best wel veel commentaar op GLaDOS. Haar aard wordt bestempelt als lichtelijk psychopathisch. Ze vermoordt ieder levend wezen die zich in haar ruimte bevindt en stopt pas wanneer ze wordt uitgeschakeld. In Portal 2 lijkt ze een meer menselijke kant te krijgen. Dit komt mede doordat ze een kleinere adapter heeft gekregen van de wetenschappers van Aperture.

Leuk weetje: het spel is opgenomen is het boek ”1001 Video Games You Must Play Before You Die”
Veel mensen vinden het dus zeker de moeite waard om het te spelen.

    Gerelateerde berichten

    Wie is de mol app?

    Geplaatst door 831

    Iedereen kent wie is de mol. Het spel waarbij een groep bekende Nederlanders geld moeten inzamelen maar waarbij 1 iemand de zogeheten mol is. Deze...

    Laat een berichtje achter