Vrouwen in de gamewereld

Vrouwen in de gamewereld

Iedereen weet dat het stereotype van gamen is dat alleen mannen het doen. En veel mannen doen dit ook, maar de vrouwen worden eigenlijk een beetje vergeten. Als je als vrouw van gamen houdt, wordt er altijd een beetje raar naar je gekeken! Want gamen is iets voor mannen, toch?

Ook in de games zelf spelen vrouwen vaak de ondergeschikte rollen. Ze worden neergezet als lust object en worden daarbij ook vaak mishandeld en vernederd. Gelukkig wordt je hiervoor in het dagelijks leven gestraft, maar waarom is het in games dan wel zo normaal? Let maar op, in bijna elk spel wordt er een vrouw vernederd of gebruikt als lustobject. In het echte leven strijden veel vrouwelijke gamers voor gelijkheid, maar zij worden bedreigd en tegengewerkt. Want er horen nou eenmaal vrouwen in games! Het gaat zelf zo ver, dat de Amerikaanse gameblogster Anita Sarkeesian een presentatie moest afzeggen omdat er werd gedreigd met een bloedbad op de plek waar ze zou spreken. En dat alleen omdat zij zich inzet voor meer respect voor vrouwen in games. Deze bedreigingen lijken heel erg op de dreigingen die in de games zelf worden uitgesproken. Hun adressen worden rond gestuurd en mannen roepen op om deze game vrouwen te verkrachten en te vermoorden.

De vrouwenhaat komt voort uit een zogenaamde GamerRate. Deze groep van ongeveer 50 gamers is tegen het vrouwvriendelijker maken van games. Sommige bedreigingen zij zo heftig dat de FBI zich ermee bemoeid en onderzoek wilt doen naar de 50 mannen die achter de GamerRate zitten.

Gelukkig werken er tegenwoordig ook steeds meer vrouwen in de game wereld. Dit was voorheen echt een no go! Het is nu ongeveer 50% vrouw en 50% man. Ook gaat binnenkort de waarde van vrouwen in games omhoog. De Nederlandse game-maker Rami Ismail wilt zijn games namelijk meer vrouwvriendelijk maken.

 

    Gerelateerde berichten

    Portal

    Geplaatst door 317

    Portal en Portal 2, twee razend leuke spellen gemaakt door Valve Corporation. Het spel bestaat uit een serie puzzels die door de speler opgelost...

    Laat een berichtje achter