Opladen van de PlayStation4 controller

Verschillende mogelijkheden met eigen voor- en nadelen
Om de controller van jouw PlayStation 4 (PS4) op te laden zijn er verschillende mogelijkheden. Iedere oplaadoptie heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog worden de mogelijkheden met voor- en nadelen besproken.

 • Meegeleverde USB-kabel
  Allereerst is er natuurlijk de standaard bij de PS4 meegeleverde USB-kabel. De kabel verbindt de PS4 controller met het console. Het voordeel hiervan is dat het mogelijk wordt gemaakt tegelijkertijd op te laden en te gamen. Het nadeel is dat er maar één controller kan worden opgeladen, tenzij een tweede USB-kabel wordt aangeschaft. De PS4 beschikt alleen wel maar over twee USB-poorten, waardoor het dan niet mogelijk is om andere accessoires te gebruiken.
 • USB Hub
  Wanneer je het aantal USB poorten van de PS4 graag wilt uitbreiden, kun je ook overwegen een USB hub aan te schaffen. Hiermee kun je dan blijven gamen terwijl er twee controllers worden opgeladen én je gebruik kunt blijven maken van andere accessoires. Hiervoor heb je echter nog steeds een tweede USB-kabel nodig. Bovendien kunnen alle kabels zorgen voor een rommeltje wanneer je niet speelt.
 • PS4 Dual oplaadstation 
  Een dual oplaadstation voor de PS4 kan twee PS4 controllers tegelijkertijd opladen. Na het gamen kan je twee controllers in het oplaadstation plaatsen. Het voordeel hiervan is dat dit er netjes en opgeruimd uit ziet en dat de controllers bovendien worden opgeladen. De strakke oplaadstations zijn er in verschillende designs. Het nadeel van een dual oplaadstation is dat het niet mogelijk is om de PS4 controllers op te laden tijdens het gamen.

Tips voor het opladen van een PS4 controller
Hieronder volgen nog twee tips die belangrijk zijn voor het opladen van jouw PS4 controller:
– Laad de controller(s) altijd op in een omgeving met een temperatuur tussen de 10 en 30 °C.
– Laad de controller(s) minimaal één keer per jaar volledig op.

Hoe wil jij graag jouw controller opladen?
In deze blog zijn verschillende mogelijkheden besproken voor het opladen van PlayStation 4 controllers. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er is niet één ultieme manier van opladen. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van de dingen die jij belangrijk vindt voor het opladen van de controllers. Maak op basis van deze blog een keuze wat het beste bij jóuw wensen past!

Bron Tech66.nl

  Gerelateerde berichten

  Laat een berichtje achter