Is bedrijfskleding belangrijk?

Is bedrijfskleding belangrijk?

Vaak hoor je werknemers protesteren zodra ze bedrijfskleding aan moeten. Zeker in de creatieve sector waar de game industrie onderdeel van uitmaakt is het niet gebruikelijk. De meest genoemde reden is: het is niet mooi of te uniform. Waarom zouden werknemers bedrijfskleding aan moeten en is het eigenlijk wel belangrijk als werknemers bedrijfskleding dragen?

Herkenbaar
Het belangrijkste aspect van de bedrijfskleding is herkenbaarheid. De klant weet u als werknemer zo te vinden tussen misschien wel honderd mensen. Heeft er iemand een vraag, dan weten ze precies bij wie ze moeten zijn. Niet alleen is dat overzichtelijk voor de klant, u als werknemer kunt ook snel uw collega’s lokaliseren.

Representatie
U bent dus herkenbaar maar meteen ook een representatie van het bedrijf. U bent een wandelend visitekaartje.

Verbondenheid
Daarnaast ontstaat er sneller een team. Als iedereen dezelfde kleding draagt, voelt men zich sneller verbonden met elkaar en ook met het bedrijf. Een gevoel van nationalisme op microschaal gaat opspelen. Het zal de werknemers inspireren en zich loyaal laten voelen aan het bedrijf.

Gemak
Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. ’s Ochtends hoeft er niet nagedacht te worden over een kledingkeuze, want deze heeft het bedrijf al gemaakt. Dit voorkomt onder andere pesten op het werk en maakt het voor medewerkers gemakkelijk om te switchen tussen een werk- en ontspanmodus. Iedereen is gelijk met dat uniform aan en zodra het uniform aan is, is het tijd om aan het werk te gaan!

Veiligheid
De meeste bedrijfskleding zorgt er ook nog eens voor dat de werknemer beschermd is tegen risico’s op het werk. Denk aan een doktersjas of stevige schoenen. Daarom is het van belang om altijd met de werkgever te bespreken dat er hoogwaardige bedrijfskleding wordt geregeld voor de werknemers. Voldoet de kleding niet aan de veiligheidseisen, dan is de werkgever verantwoordelijk maar zal een verzekering niet snel uitbetalen als er een ongeluk gebeurt.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter