Xbox 360

Xbox 360

Xbox 360 is een spelcomputer geproduceerd door Microsoft en ontwikkeld door een samenwerkingsverband van IBM, ATI, Samsung en SiS. Haar Xbox Live-dienst laat spelers toe om online tegen elkaar te spelen en om arcadespellen, trailers, tv-shows, muziekvideo’s en gehuurde films te downloaden. De Xbox 360 is de opvolger van de Xbox en concurreert met Sony’s PlayStation 3 en Nintendo’s Wii, beide spelcomputers van de zevende generatie. Het is de eerste console die tegelijkertijd in de drie hoofdregio’s van de wereld (Verenigde Staten, Europa en Japan) werd gelanceerd en die vanaf het begin draadloze controllers ondersteunt.

Xbox 360 werd officieel onthuld op MTV op 12 mei 2005, met een gedetailleerde introductie en game-informatie op E3. Het apparaat raakte tijdens de introductie op slag uitverkocht (behalve in Japan) en er waren in december 2011 wereldwijd reeds 57 miljoen exemplaren verkocht.

De naam 360 slaat op het aantal graden in een cirkel, wat de oneindigheid van de Xbox moet voorstellen. De aan-en-uitknop is met opzet groot gemaakt, omdat deze ook een cirkel is. Het design is kleiner gemaakt dan bij de eerste Xbox. Hierdoor is wel de voeding buiten de console gebracht. De standaardconsole heeft een witte kleur met groene tinten. De voorkantjes kunnen worden verwisseld, met het idee om iedereen een unieke Xbox 360 te laten hebben.

    Tags: consoles

    Laat een berichtje achter