The Legend of Zelda: The Minish Cap

The Legend of Zelda: The Minish Cap
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
68.8%
The Legend of Zelda: The Minish Cap  is een 2D Zeldaspel uitgebracht voor de Game Boy Advance op 12 november 2004. Het spel werd ontwikkeld door Capcom en uitgegeven door Nintendo. Net als in alle andere delen van de Zelda-franchise is de hoofdrolspeler Link en draait alles om de Triforce: een legendarische eenheid, bestaande uit Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

The Legend of Zelda: The Minish Cap  is een 2D Zeldaspel uitgebracht voor de Game Boy Advance op 12 november 2004. Het spel werd ontwikkeld door Capcom en uitgegeven door Nintendo.

Net als in alle andere delen van de Zelda-franchise is de hoofdrolspeler Link en draait alles om de Triforce: een legendarische eenheid, bestaande uit drie delen: Wijsheid, Moed en Kracht. Deze drie delen samen vormen één geheel, die de eigenaar ervan ongekende krachten verleent. De stijl van het spel is licht gebaseerd op die van The Legend of Zelda: The Wind Waker, onder andere Link’s uiterlijk, verschillende karakters en items. Ook komen er karakters en voorwerpen voor uit eerdere Zelda-spellen.

Het verhaal van The Minish Cap begint als Link gewekt wordt uit een diepe slaap. Zijn grootvader (de smid van Hyrule) krijgt bezoek van Prinses Zelda en vraagt Link om haar te begeleiden naar het jaarlijkse Picori Festival in het dorp. Elk jaar vieren de inwoners van Hyrule feest om de Picori te eren, een minivolk met magische krachten dat lang geleden geholpen heeft een duister kwaad te verjagen.

De competitie zwaardvechten is een van de populairste onderdelen van het festival. De winnaar mag namelijk het legendarische Picorizwaard aanraken. Dit wapen is gesmeed door de Picori en functioneert als een zegel dat een doos vol narigheid dichthoudt. Uiteindelijk heeft de grote winnaar van het festival,Vaati, andere plannen. Op zoek naar iets dat in de doos zit, vernietigt hij het Picorizwaard en laat de gruwelijke inhoud ervan los in Hyrule. Het voorwerp dat hij zocht blijkt echter niet in de doos te zitten! Dan valt zijn oog op Princess Zelda, wier adellijke bloed de kracht van het licht met zich meedraagt, en Vaati verandert haar In steen.

De oudsten van Hyrule smeden snel een plan; een krijger moet erop uit worden gestuurd om de Picori te vinden, opdat die het zwaard kunnen herstellen. Het probleem is dat de Picori zich alleen aan kinderen laten zien. Gewapend met het beste zwaard van zijn grootvader biedt Link aan deze tocht te ondernemen en het kwaad uit Hyrule voorgoed te verjagen…

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 431

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter