Killzone

Killzone

Introductie

Killzone is een first-person shooter.

Het werd ontwikkeld door Guerrilla Games en is uitgegeven door Sony Computer Entertainment.

Voor PlayStation 2 werd het spel uitgegeven op 2 november 2004 in Noord-Amerika. In Europa was dat op 26 november 2004 en in Japan op 27 oktober 2005.

Het spel is beschikbaar voor Playstation 2 en PlayStation 3.

Verhaal

De Helghast zijn een factie van de menselijke nakomelingen die de planeet Helghan gekoloniseerd vele generaties geleden . De Helghast Rijk heeft zich hersteld van de nederlaag in de Eerste Extrasolar Oorlog en lanceerde een blitzkrieg tegen de buitenste Interplanetary Strategic Alliance (ISA) kolonie planeet Vekta.

De speler neemt de controle van ISA Captain Jan Templar , die probeert om de invasie af te weren . Ondanks de pogingen van de ISA ‘s, blijven ze zware verliezen lijden en de Helghast langzaam prevaleren . Templar en zijn ploeg zijn terug naar de basis voor omschakeling genoemd. Echter , is het hoofdkwartier van de ISA ’s overspoeld door een Helghast aanval kracht en worden ze gedwongen te evacueren . Templar erin slaagt om af te houden van de invasie met de hulp van maarschalk Lugar die hem tegen mogelijke moord in de steek gelaten HQ gered.

Templar en Lugar worden vervolgens naar de ISA-operatieve Gregor Hakha, een half-Helghast spion die gegevens over de toekomstige Helghast bewegingen had verworven vinden. Op hun manier waarop ze voldoen Ricardo Velasquez; andere ISA soldaat die had net verloren zijn peloton naar Helghast krachten en had hen uit een groot peloton van Helghast soldaten gered.

Zoals ze ontmoeten met Hakha, ontdekte het toestel dat generaal Stuart Adams, een hoge ranking ISA officier, was een verrader. Wanneer de Earth Defense Fleet (EOF) aangekomen op de Vektan leger te helpen, Adams vermoord Algemene Vaughton en bereidde een hinderlaag voor het EOF hulpkracht. Een reeks van schermutselingen ontvouwen in heel Vekta als Templar en zijn eenheid toebrengen strategische stakingen in heel Vekta in een poging om ontregelen de Helghast. Machtspositie algemene Adams ‘valt in gevaar, toen generaal Lente macht overneemt, maar hij wordt binnenkort doodgeschoten door de ISA draaide ex-Helghast soldaat Hakha terwijl de ISA noemt van de Rekenkamer aanvallen op het station. Templar en zijn eenheid in strijd met het station, en onderwerpt verzet van loyalisten Adams’. Omdat het station ontploft in een baan, de ISA helden ontsnappen met Lugar en Templar proberen om de toekomst van het conflict te voorzien.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter