Amazon en Crytek gaan Akkoord met Licentieovereenkomst Ter waarde van $ 50- $ 70 miljoen

Amazon en Crytek gaan Akkoord met Licentieovereenkomst Ter waarde van $ 50- $ 70 miljoen

Meerdere bronnen hebben Kotaku verteld dat, na wijdverbreide financiële uitdagingen Crysis-ontwikkelaar Crytek’s van vorig jaar, de in Duitsland gevestigde onderneming heeft een belangrijke alliantie met een onverwachte partner gevormd: Amazon.
Vier bronnen vertelde de site dat Amazon ingestemd met een licentieovereenkomst voor Crytek’s in-house spel-gebouw toolset, CryEngine 3, op de melodie van $ 50- $ 70 miljoen. Bronnen geïnformeerd over de deal, maar niet bevoegd om in het openbaar te spreken zei pact Crytek’s met Amazon was groot genoeg om te helpen trekken Crytek uit de financiële problemen het afgelopen jaar geconfronteerd, wat resulteerde in ontslagen en een laag moreel.

In een interview met Develop vorige maand, Crytek medeoprichter Faruk Yerli verwezen een blockbuster deal dat hij hoopte om over te praten binnenkort. “Het was een enorme één, waarschijnlijk de grootste,” zei hij op het moment. “Ik kan niet zeggen dat er iets meer in detail, maar hopelijk zullen we in staat zijn om het aan te kondigen met de partner binnenkort.”

Er is geen woord over wat Amazon van plan is te doen met CryEngine 3, een populaire motor gebruikt natuurlijk voor eigen games Crytek’s evenals Evolve, State of Decay, en Star Citizen, onder anderen. De toolset is inderdaad krachtig, zoals blijkt uit deze recente CryEngine 3-aangedreven remake van de originele BioShock.

Eén ding is duidelijk: Amazon is verhuizen naar de gaming ruimte in een grote weg. Het bedrijf heeft toptalent ingehuurd in de vorm van Portal designer Kim Swift en Far Cry 2’s Clint Hocking, en Halo schrijver Erik Nylund, die allen werken aan onaangekondigde projecten bij het bedrijf.

Vorig jaar, Amazon kocht Killer Instinct ontwikkelaar Double Helix en zelfs vormden een intern spel team genaamd Amazon Game Studios. Het bedrijf lanceerde ook een streaming console genaamd Amazon Fire tv en kreeg de maker van Flappy Bird naar zijn volgende game uit te brengen als exclusief voor dat systeem.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter