Beyond Good & Evil

Beyond Good & Evil

Introductie

Beyond Good & Evil is een action-adventure game.

Het spel werd ontwikkeld door Ubisoft Montpellier, Ubisoft Milan (Xbox, Windows), Ubisoft Shanghai (HD) en werd uitgegeven door Ubisoft.

Voor PlayStation 2 kwam het spel uit op 11 november 2003 in Noord-Amerika en in Europa op 14 november 2013.

Voor Microsoft Windows kwam het spel uit op 19 november 2003 in Noord-Amerika en in Europa op 5 december 2003.

Voor Xbox & GameCube kwam het spel uit in Noord-Amerika op 2 december 2003 (Xbox) en op 11 december 2003 (GC). In Australië was dat in 2003 voor GameCube en in Europa op 27 februari 2004.

Voor Xbox Live Arcade kwam het spel uit op 2 maart 2011 en voor PlayStation Network op 8 juni 2011 in Europa. 20 dagen later, dus op 28 juni 2011 kwam het spel uit in Noord-Ameria.

Het spel is beschikbaar voor PlayStation 2, PlayStation Network, Microsoft Windows, GameCube, Xbox Live Arcade en Xbox.

Gameplay

Beyond Good & Evil is een actie-adventure game met elementen van de puzzel op te lossen en-stealth-based games. De speler bestuurt de hoofdpersoon, Jade, vanuit een third-person perspectief. Jade kan draaien, heimelijk bewegen, springen over obstakels en kuilen, klimmen ladders, duwen of bash deuren en objecten, en plat zich tegen muren. Zoals Jade, de speler onderzoekt een aantal installaties op zoek naar de waarheid over een oorlog met een buitenaardse bedreiging.

In binnenruimtes van het spel, de speler puzzels oplost en maakt hun weg langs vijanden om gebieden met fotografisch bewijs te bereiken. De belangrijkste instrumenten Jade’s zijn haar Jō combat personeel (een melee wapen), schijven voor aanvallen op bereik, en een camera. Jade’s gezondheid, vertegenwoordigd door harten, neemt af wanneer geraakt door vijandelijke aanvallen. Het kan worden hersteld met behulp van fictieve etenswaren en kan dan de maximale met “PA-1s” dat, wanneer het bezit van Jade of haar metgezellen, verhoogt hun leven gauge door één van hart worden verhoogd. Als de gezondheid van Jade’s leeg is, het spel start opnieuw op het laatste checkpoint. Bepaalde stealth segmenten later in het spel Jade automatisch te doden als ze wordt ontdekt.

Soms is het alleen mogelijk om verder in het spel met behulp van andere tekens. Deze tekens zijn computergestuurd, en spelers stuurt hen via contextuele commando’s. Zo kan de speler ze bestellen om een ​​”super aanval” uit te voeren, ofwel beukende de grond om vijanden te stuiteren in de lucht, waardoor de speler te raken ze van lange afstanden, of kloppen ze uit balans, waardoor ze kwetsbaar voor aanvallen. Deze bondgenoten beschikken over een health bar en arbeidsongeschikt zijn als deze leeg is. Jade kan delen een aantal van haar producten, zoals PA-1s, met deze karakters.

Naast het verkrijgen van bewijs en het maken van opdrachten, kan Jade’s camerabeelden van diersoorten te nemen in ruil voor geld, en scannen objecten om meer informatie over de omgeving te onthullen. Wanneer de “Gyrodisk Glove” wordt verkregen, Jade kunnen vijanden aan te vallen of activeren apparaten van op afstand met behulp van de camera-interface. Er zijn ook verschillende minigames en sub-missies aangeboden door NPC’s verspreid over de hele wereld.

Een hovercraft wordt gebruikt om te reizen rond de wereld , en ook gebruikt voor het racen en in andere minigames. Later, het ruimteschip Beluga wordt verworven. De hovercraft kan dock met het ruimteschip. Beide voertuigen vereisen upgrades om nieuwe gebieden te bereiken en vooruitgang in het spel. Upgrades worden aangeschaft met parels die worden verzameld tijdens het spel, door missies te voltooien, het verkennen van gebieden, het invullen van het dier directory of door de handel credits voor hen. De voertuigen hebben een boost vermogen en kan worden gerepareerd met behulp van een ” Repair pod ” bij schade door vijanden.

De belangrijkste stad dient als een hub , waardoor de speler toegang tot de verschillende gebieden die moeten worden onderzocht om de samenzwering bloot. Jade kunnen credits verdienen door vijanden te verslaan , het nemen van foto’s of het maken van opdrachten, die kan worden gebruikt om extra items voor zowel Jade en haar voertuigen aan te schaffen.

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 555

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter