Far Cry

Far Cry

Introductie

Far Cry is een first-person shooter.

Het werd ontwikkeld door Crytek en is uitgegeven door Ubisoft.

Voor Microsoft Windows werd het spel in Noord-Amerika uitgegeven op 23 maart 2004. In Europa was dat op 26 maart 2004.

Voor PlayStation Network en Xbox Live Arcade (Far Cry Classic) werd het spel internationaal uitgegeven op 11 februari 2014 en in Europa op december 12 februari 2014 (PSN).

Het spel is beschikbaar voor Playstation 3 (PlayStation Network), Microsoft Windows en Xbox 360 (Xbox Live Arcade).

Gameplay

Het tropisch regenwoud biedt dekking en het verbergen, waarvan de speler en vijanden kunnen profiteren. Vijanden reageren dynamisch aan tactiek en acties van de speler. Als een eenzame huurling ziet een speler, hij loopt af en toe voor hulp, signalering versterkingen door het gebruik van flareguns. Vijanden zullen samenwerken om te slim af, overvleugelen, omringen, en zorgen voor onderdrukkende brand, waardoor ze een tactisch voordeel ten opzichte van de speler, die op zijn beurt, is in staat te herkennen en markeren vijanden op zijn minimap door het gebruik van speciale verrekijker, die ook kennen van de speler de mogelijkheid om vijandelijke gesprekken te luisteren uit de verte, alleen maar door te wijzen de verrekijker in de richting van de vijanden. Later in de gameplay, kunnen gebruik maken van thermo verrekijker worden gebruikt om de warmte handtekeningen van vijanden, die anders zouden worden verborgen door gebladerte of in het donker te vinden.

De omgeving omvat land, water, indoor en outdoor constructies, allemaal tijdens de verschillende momenten van de dag. De speler heeft de mogelijkheid om te springen, rennen, kruipen en te gaan liggen, en kijk in zowat elke richting.

Geluid speelt een belangrijke rol in de algehele gameplay. Zo kan de algemene locatie van vijanden vaak worden geïdentificeerd door het horen van hun voetstappen of conversaties.

Tijdens het spel, de speler tegenkomt een verscheidenheid aan wapens om uit te kiezen, met inbegrip van automatische wapens en granaten.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter