The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
52.4%
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass is het eerste spel uit de Legend of Zelda-serie voorNintendo’s handheld, de DS. De game werd op 23 juni 2007 in Japan uitgebracht, op 1 oktober 2007 inNoord-Amerika en werd op 19 oktober 2007 in Europa gelanceerd. Op de Nintendo-site is er een trailer te zien van dit avonturenspel. Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass is het eerste spel uit de Legend of Zelda-serie voorNintendo’s handheld, de DS. De game werd op 23 juni 2007 in Japan uitgebracht, op 1 oktober 2007 inNoord-Amerika en werd op 19 oktober 2007 in Europa gelanceerd.

Op de Nintendo-site is er een trailer te zien van dit avonturenspel. Er is te zien dat het touchscreen van de DS inventief gebruikt wordt om bijvoorbeeld de boemerang te gooien, puzzels op te lossen en de route van je boot zelf te tekenen.

Ook kan de speler zelf notities maken met zijn eigen handschrift, wat erg handig kan zijn om dingen te onthouden.

De gameplay is klassiek, zoals in A Link to the Past, met voorwerpen om aan te vallen en puzzels op te lossen. Wel is er weer cell shading gebruikt zoals in The Wind Waker.

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass gebruikt precies dezelfde tekenfilm-achtige graphics als diens voorganger The Legend of Zelda: The Wind Waker, maar deze keer is er weer een feetje, Ciela genaamd, zoals in Ocarina of Time voor de Nintendo 64.

Het spel is het vervolg op The Wind Waker. Het speelt zich enkele maanden later af. Link, Tetra en haar piraten verkennen de zee. Ze zijn op zoek naar een verlaten spookschip dat is gesignaleerd. Ze komen dan terecht in een dichte mist, waarin ze het verlaten schip vinden. Tetra gaat op ontdekking in het schip en raakt in de problemen. Link probeert haar te redden maar valt in de zee en verliest het bewustzijn. Hij spoelt aan op de kust van een mysterieus eiland en wordt wakker door de stem van een fee. Samen met de fee en de piraat Linebeck gaat hij op zoek naar Tetra en het spookschip, maar eerst moet hij drie ‘Spirits’ verzamelen: kracht, moed en wijsheid (niet toevallig gekozen; de triforce bestaat ook uit deze 3 delen). Nadat hij deze heeft verzameld komt hij op het spookschip en vindt Tetra: maar ze is versteend. Om haar weer levend te maken, moet hij drie metalen vinden (Crimsonine, Azurine en Aquanine) en daar het ‘Phantom Blade’ van maken. Tijdens dat gevecht komt hij erachter dat de Spirit of Courage (Moed) ook een andere kracht heeft! Met het Phantom Blade kan hij het monster Bellum verslaan en de vloek opheffen. Nadat Bellum is verslagen en Tetra weer in haar normale staat is teruggekeerd, varen zij en de piraten de open zee weer op, op zoek naar nieuwe avonturen.

Volgens Eiji Aonuma zal Ganondorf niet terugkomen in Phantom Hourglass. Maar doordat hij verslagen is in The Wind Waker heeft hij een kwaadaardige invloed over de grote zee. “The King of Red Lions” zal wel terugkomen, maar dan als bijrol. Link zal zich verplaatsen met een soort stoomboot dat beschikt over een enorm kanon.

  Tags: Nintendo DS

  Gerelateerde berichten

  Minecraft

  Geplaatst door 552

  Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

  Laat een berichtje achter