Broken Sword: The Shadow Of The Templars

Broken Sword: The Shadow Of The Templars
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
54.4%
Broken Sword: The Shadow of the Templars (ook bekend als Circle of Blood in de Verenigde Staten) is een 1996 point-and-click adventure game ontwikkeld door Revolution Software. De speler neemt de rol van George Stobbart, een Amerikaanse toerist in Parijs, als hij probeert om een ​​complot te ontrafelen. Het spel vindt plaats in zowel echte Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Broken Sword: The Shadow of the Templars (ook bekend als Circle of Blood in de Verenigde Staten) is een 1996 point-and-click adventure game ontwikkeld door Revolution Software. De speler neemt de rol van George Stobbart, een Amerikaanse toerist in Parijs, als hij probeert om een ​​complot te ontrafelen. Het spel vindt plaats in zowel echte en fictieve locaties in Europa en het Midden-Oosten.

In 1992, Charles Cecil begon het onderzoek naar de Tempeliers voor het spel, nadat hij, Noirin Carmody en Sean Brennan bedacht Broken Sword. Het werd gebouwd met Revolution’s Virtual Theatre motor. Dit werd ook gebruikt voor het bedrijf vorige twee wedstrijden. Cecil mede-schreef en regisseerde het spel, terwijl Eoghan Cahill en Neil Breen trok de achtergronden in potlood en digitaal gekleurde ze in Photoshop. Het spel heeft een serieuze toon, maar beschikt over humor en afbeeldingen in de stijl van klassieke animatiefilms.

Critici geprezen Broken Sword ’s verhaal, puzzels, voice acting, schrijven, gameplay, en muziek. Het spel ontving talrijke Award nominaties en wint. Het bereikte commercieel succes als goed, met een miljoen exemplaren verkocht door het midden van de jaren 1990. Topping meerdere lijsten, is het bekend als een van de grootste voorbeelden van adventure games. Veel ontwikkelaars van latere games hebben Broken Sword aangehaald als invloed.

Na zijn eerste release op Microsoft Windows, Mac OS en PlayStation werd geport naar de Game Boy Advance, Palm OS en Windows Mobile. Het spel was aanleiding tot een aantal sequels gezamenlijk bekend als de Broken Sword serie. Van 2009 tot 2012 werd cut versie een director’s uitgebracht op de Wii, Nintendo DS, Microsoft Windows, OS X, iOS, Android en Linux.

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 483

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter