Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront

Introductie

Star Wars: Battlefront is een action game.

Het spel word ontwikkeld door EA Digital Illusions CE en word uitgegeven door Electronic Arts.

Het spel zal eind 2015 uitgegeven worden en zal dan beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Microsoft Windows en Xbox One.

Ontwikkeling

In mei 2013, uitgever/ontwikkelaar Electronic Arts verkregen exclusieve rechten om Star Wars games voor spelcomputers te ontwikkelen, en haar dochterondernemingen DICE, Visceral Games, en BioWare begonnen aan Star Wars games.

DICE eerste erkende het spel bij Electronic Arts ‘E3 2013 persconferentie, samen met een teaser trailer. Het spel is gebouwd met de Frostbite 3 engine.; studio hoofd Patrick Söderlund verklaard dat het spel “interpretatie DICE’s van wat Battlefront zou moeten zijn” zou zijn, terwijl nog met elementen uit de vorige twee wedstrijden. Als zodanig heeft DICE niet de nieuwe game te brandmerken als een vervolg op Battlefront II, maar een reboot van de franchise. Söderlund zei dat het spel bijna niet werd ontwikkeld, maar dat stafleden bij DICE gelobbyd worden gegeven het project; hij noemde DICE’s ontwikkeling van Battlefront “een match made in heaven”.

In juni 2014 kwam aan het licht bij EA’s E3 2014 persconferentie dat de planeet Hoth en de maan Endor zou zijn speelbaar kaarten voor het spel.

Eind oktober 2014 werd bekend dat het spel zou worden vrijgegeven Kerstmis 2015, koppelverkoop in met de release van Star Wars: The Force Ontwaakt film.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter