Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV

Introductie

Grand Theft Auto IV is een open world action-adventure game.

Het spel werd ontwikkeld door Rockstar North en werd uitgegeven door Rockstar Games.

Op 29 april 2008 werd het spel uitgegeven voor PlayStation 3 en Xbox 360. Voor Microsoft Windows werd het spel in Noord-Amerika uitgegeven op 2 december 2008 en in PAL regio’s op 3 december 2008.

Het spel is beschikbaar voor PlayStation 3, Microsoft Windows en Xbox 360.

Gameplay

Grand Theft Auto IV is een actie-adventure game gespeeld vanuit een third-person perspectief. De spelers volledige missies-lineaire scenario’s met gestelde doelen-om de voortgang door het verhaal. Het is mogelijk om verschillende actieve opdrachten draaien op een tijd, zoals sommige opdrachten dat spelers wacht op verdere instructies of evenementen. Buiten de missies kunnen spelers vrij rondlopen open wereld van het spel, en hebben de mogelijkheid om optionele extra missies te voltooien. Samengesteld uit de fictieve stad Liberty City, de wereld van Grand Theft Auto IV is groter in oppervlakte dan de meeste eerdere vermeldingen in de serie. Aan het begin van het spel, kunnen spelers alleen staand eerste eiland bestaande uit Dukes en Broker alle andere eilanden ontgrendelen als het verhaal vordert.

Spelers gebruiken mêlee aanvallen, vuurwapens en explosieven om vijanden te bestrijden, en kunnen rennen, springen, zwemmen of gebruik maken van voertuigen wereld van het spel te navigeren. Er is een first-person perspectief optie bij het gebruik van voertuigen. In het gevecht, kunnen auto-aim en een cover-systeem worden gebruikt als hulp tegen vijanden. Moeten spelers schade, kunnen hun gezondheid meter volledig worden geregenereerd met behulp van meerdere technieken, zoals eten, met behulp van medische kits, of te bellen voor paramedici. Als spelers misdaden begaan tijdens het spelen, kan wetshandhavingsinstanties van de game reageren zoals aangegeven door een “wilde” meter in het head-up display (HUD). Op de meter, de getoonde sterren geven de huidige wanted level (bijvoorbeeld bij de maximale zes-sterren niveau, de inspanningen van de wetshandhaving tot incapacitate spelers worden zeer agressief). Wetshandhavers zal zoeken naar spelers die de gewenste omgeving te verlaten. De gewenste meter gaat een cooldown-modus en uiteindelijk verdwijnt wanneer de spelers zijn verborgen voor het gezichtsveld van de officieren’.

De speler karakter gepositioneerd in dekking achter een voertuig, het voorbereiden om te schieten op de politie aan de andere kant van het voertuig.

Gevecht in Grand Theft Auto IV werd herwerkt om een ​​cover-systeem op te nemen.

Het spel van de hoes systeem stelt spelers in staat om behendig te bewegen tussen het deksel, om blindelings te vuren, vrij te richten, en gericht op een specifieke vijand. Individuele lichaamsdelen kan ook worden gericht. Melee aanvallen omvatten extra moves, zoals ontwijken, blokkeren, ontwapenend een tegenstander en contra-aanvallen. Kogelvrije vesten kunnen worden gebruikt om schoten en explosieve schade absorberen, maar wordt verbruikt in de werkwijze. Wanneer de gezondheid volledig is uitgeput, gameplay stopt, en de spelers respawn in het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Single-player mode van de game laat spelers bestuurt een voormalig veteraan – Oost-Europese Niko Bellic. Tijdens het verhaal, Niko ontmoet verschillende nieuwe personages, waarvan vele hij bevriend raakt. Deze tekens kunnen vervolgens gunsten voor Niko presteren wanneer hij vraagt; bijvoorbeeld, zijn neef Roman, die eigenaar is van een taxidienst, kan een van zijn taxi’s te sturen naar Niko en neem hem mee naar elke bestemming in de stad. Taxi’s zijn altijd beschikbaar tijdens de gameplay, waardoor spelers om snel te reizen naar een bestemming. In de loop van het spel worden spelers ook geconfronteerd met moraal keuzes, die de verhaallijn te veranderen passend naar keuze van de speler. Terwijl loslopende de game wereld, kunnen spelers deelnemen aan context-specifieke activiteiten zoals bowlen of darten. Andere beschikbare activiteiten zijn onder andere een burgerwacht minigame, en in-game tv-programma’s. Niko heeft een smartphone voor contact met vrienden en het starten van activiteiten. De smartphone wordt ook gebruikt om toegang te krijgen tot online multiplayer-modus van het spel en om cheat codes in te voeren. Om toegang te krijgen tot de in-game internet, die het mogelijk maakt Niko voor het verzenden en ontvangen e-mails en het opzetten van prospectieve data met potentiële vriendinnen, Niko kan internetcafés gelegen rond de stad te gebruiken. Het spel beschikt ook over een metro-systeem, waardoor spelers om snel te doorkruisen door de spelwereld.

De online multiplayer-modus voor Grand Theft Auto IV kunnen maximaal 32 spelers vrij rondlopen over een recreatie van de single-player wereld. De spelers beslissen welke game mode die zij wensen te spelen, waaronder deathmatches en straatraces. Zowel de coöperatieve en competitieve spelmodi beschikbaar zijn. Deze game modes zijn verdeeld in ranked en unranked matches. Voor spelers om een ​​level omhoog door gelederen, in-game geld verdiend moet worden. Het spel bevat ook een Free Mode, waarin spelers de hele kaart open te verkennen, zonder einddoel of missie te voltooien. Gastheren van het spel kan vele variabelen, zoals de aanwezigheid van de politie, verkeer, en wapens te controleren. LAN-ondersteuning is beschikbaar in de Windows-versie van het spel.

 

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 497

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter