Game engine Source 2 gratis op Steam

Game engine Source 2 gratis op Steam

Valve hoopt geld te verdienen aan het gratis beschikbaar stellen van game-engine Source 2 door makers verplicht te stellen de games via Steam aan te bieden. De studio kondigde de nieuwe versie van de engine eerder deze week officieel aan.

 

In een interview met Rock, Paper, Shotgun maakt Erik Johnson van Valve bekend hoe de studio geld denkt te verdienen met de Source 2-engine, die het eerder deze week officieel aankondigde. Tijdens de aankondiging maakte de studio bekend dat de engine gratis gebruikt kan worden door ontwikkelaars.

Daar voegt Johnson nu aan toe dat de studio die gebruikmaakt van de engine wel verplicht is om de game die ermee gemaakt wordt via Steam, het distributieplatform van Valve, aan te bieden. Valve vraagt een commissie van 30 procent van de verkopen op Steam. De voorwaarden staan echter wel toe dat de game ook op andere platformen verschijnt en via andere kanalen aangeboden wordt.

Met het gratis maken van Source 2 volgt Valve een trend. Ook het gebruik van Unity 5 en Unreal Engine 4is gratis, al zijn ook daar voorwaarden aan verbonden. Crytek heeft het gebruik van de CryEngine gratis gemaakt voor niet-commercieel gebruik.

De aankondiging van Source 2 kwam niet geheel als een verrassing. Gabe Newell, directeur van Valve, lietin 2012 al los dat er aan een geheel nieuwe versie van de Source-engine gewerkt werd. Newell stelde destijds dat hij nog niet wist voor welke game de nieuwe engine gebruikt gaat worden. Ook nu heeft Valve nog niet losgelaten waar het Source 2 zelf voor gaat gebruiken.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter