EA sluit de deuren van Maxis Emeryville, ontwikkelaar van de populaire Simcity-games.

EA sluit de deuren van Maxis Emeryville, ontwikkelaar van de populaire Simcity-games.

Dat heeft het bedrijf woensdagnacht bevestigd tegenover Polygon, nadat medewerkers op Twitter melding maakten van de sluiting.

“Het waren twaalf leuke jaren, maar het is tijd om het licht uit te doen en de sleutel onder de deur door te schuiven”, schreef Guillaume Pierre, hoofd van het ontwikkelteam van Simcity. “Iedereen is zijn baan kwijt”, stelde hij later.

In een verklaring meldt EA dat werknemers de mogelijkheid krijgen om “andere posities in de Maxis-studios en binnen EA te verkennen”, maar dat er ook medewerkers zullen verdwijnen. Hoeveel mensen hierdoor worden geraakt is onduidelijk.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter