Game-ontwikkelaar en filmstudio maken hybride game en serie

Game-ontwikkelaar en filmstudio maken hybride game en serie

Telltale, ontwikkelaar van games over Game of Thrones en The Walking Dead gaat een hybride tussen game en tv-serie maken. Filmstudio Lionsgate investeert in het project.

Telltale spreekt in een persbericht over een “significante investering” van filmstudio Lionsgate. Tegenover Entertainment Weekly noemt Telltale het nog ongetitelde project een “super show”.

Elke aflevering van de serie zal bestaan uit een traditioneel deel op televisie, en een interactief deel dat lijkt op huidige Telltale-games. Die bestaande games vullen nu gaten tussen seizoenen van tv-serie Game of Thrones, of borduren voort op de verhaallijn van The Walking Dead.

“Het is geen interactieve game met een show, of een tv-show met een game, het is een verhaal dat is geïntegreerd zoals alleen Telltale dat kan”, zegt Kevin Bruner. Als deel van de overeenkomst met Lionsgate komt ceo van de filmstudio Jon Feltheimer bij de bestuursraad van Telltale.

Mogelijk kan Telltale dankzij de investering van Lionsgate ook games rond films en series van de studio maken. Lionsgate maakt onder meer Orange is the New Black voor Netflix, en is producent van de Hunger Games-films.

 

Door: NU.nl

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter