Epic Games maakt gebruik Unreal Engine 4 gratis

Epic Games maakt gebruik Unreal Engine 4 gratis

Epic Games heeft bekendgemaakt dat het ontwikkelaars niet langer laat betalen voor het gebruik van Unreal Engine 4. De eis om 5 procent van de opbrengsten van uitgebrachte games af te staan blijft echter wel staan.

Dat zegt het bedrijf op zijn blog. Voor het gebruik van Unreal Engine 4 is niet langer een abonnement of licentie nodig. Game-ontwikkelaars die gebruik maken van de game-engine kunnen zo gratis games ontwikkelen. Wel moeten er royalties worden betaald als een game commercieel wordt uitgebracht. Zo moeten uitgevers 5 procent van de bruto inkomsten per game afstaan aan Epic Games. Over de eerste 3000 dollar aan omzet hoeven geen royalties worden betaald. Als er geen commercieel gebruik wordt gemaakt van de engine zijn er dus geen kosten aan het gebruik van Unreal Engine 4 verbonden.

Ongeveer een jaar geleden begon Epic Games met een nieuw verdienmodel voor zijn game-engine. Het bedrijf zette de broncode online en vroeg een relatief lage vergoeding van 19 dollar per maand voor het gebruik van Unreal Engine 4. De eis om 5 procent van de inkomsten af te staan voor commerciële releases werd toen ook ingevoerd. Volgens Epic Games heeft het nieuwe verdienmodel er voor gezorgd dat het aantal gebruikers van de game-engine aanzienlijk is gegroeid.

 

Bron: Tweakers.net

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter