Shenmue

Shenmue
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
71.4%
In 2000 verscheen op de Sega Dreamcast Shenmue, het levenswerk van Yu Suzuki (bekend van onder andere het vechtspel Virtua Fighter). Shenmue was een van Sega’s duurste spellen ooit, en had de Dreamcast-hit moeten worden. Het tegenovergestelde gebeurde. Shenmue was gebaseerd op het idee van een open, levende stad met een interactieve verhaallijn. Je kon Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

In 2000 verscheen op de Sega Dreamcast Shenmue, het levenswerk van Yu Suzuki (bekend van onder andere het vechtspel Virtua Fighter).

Shenmue was een van Sega’s duurste spellen ooit, en had de Dreamcast-hit moeten worden. Het tegenovergestelde gebeurde. Shenmue was gebaseerd op het idee van een open, levende stad met een interactieve verhaallijn. Je kon gaan en staan waar je wilde en met iedereen praten. Sega had zelfs voor onbelangrijke figuren stemmen opgenomen. Het spel zat vol met kleine details, zo kon je een blikje fris uit een automaat trekken om je gezondheid op peil te houden. Bovendien waren er minispellen te over, zo kon je een speelhal betreden om klassieke Yu Suzuki games te spelen. De spelmechanieken wisten niet iedereen te bekoren, bijvoorbeeld het indrukken van knoppen op het juiste moment genaamd QTE (Quick Timer Event).

Het verhaal speelt zich af in 1986, in het plaatsje Yokosuka, Japan. Het gaat over de hoofdpersoon Ryo Hazuki. Ryo leidt een gewoon alledaags leven, totdat er een man met donkergroene Chinese kleren verschijnt. Hij vraagt waar de spiegel is. De vader van Ryo wil het niet vertellen. De mysterieuze man maakt daarom Ryo’s vader af. De man gaat daarna weg van zodra hij de spiegel vindt. Waarom wilde de man zo graag die spiegel…?

Een jaar later verscheen het vervolg op dit spel, Shenmue 2.

    Gerelateerde berichten

    Minecraft

    Geplaatst door 163

    Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

    Laat een berichtje achter