Playstation Vita

Playstation Vita

De PlayStation Vita (kortweg ook PS Vita of PSV genoemd) is een draagbare spelcomputer van Sony Computer Entertainment. Nadat er al meerdere malen geruchten waren over een opvolger van de PlayStation Portable werd de PlayStation Vita bij de E3 van 2011 bevestigd en getoond. Het apparaat is op 17 december 2011 in Japan geïntroduceerd, en op 22 februari 2012 is hij in Europa en Noord-Amerika uitgebracht. De PS Vita had origineel een oled-aanraakscherm en een gevoelige touchpad op de achterkant waarmee eveneens games bestuurd kunnen worden.

De PlayStation Vita heeft twee analoge sticks, een bewegingssensor, achter-touchpad, voor en achtercamera, een aanraakgevoelig oled-scherm van 5 inch en Bluetooth. De PlayStation Vita draait op een ARM Cortex-A9 met 4 cores-processor met als grafische kaart een SGX543MP4+.

De bekende XrossMediaBar is vervangen door een voor touchscreen ontwikkelde LiveArea.

De Playstation Vita is niet compatibel met standaard geheugenkaarten, in plaats daarvan maakt deze gebruik van eigen PS Vita geheugenkaarten, welke te verkrijgen zijn in 4, 8, 16, 32 en (in sommige regio’s) 64GB. Het systeem beschikt over 512MB RAM en over 1GB flashgeheugen (alleen het PCH-2000 model) voor de instellingen en andere systeemsoftwaregebonden functies.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter