Playstation Portable GO

Playstation Portable GO

De draagbare spelcomputer, die tevens mogelijkheden biedt om video- en audio-bestanden af te spelen en foto’s te bekijken, werd voor het eerst in thuisland Japan geïntroduceerd op 12 december 2004. In Noord-Amerika werd hij op 24 maart 2005 gelanceerd en in Europa verscheen hij op 1 september 2005.

Op 11 juli 2007 presenteerde Sony-topman Kazuo Hirai op de E3 in het Californische Culver City een nieuwe PSP. De PSP Slim & Lite. Deze nieuwe PSP kan videobeelden in hoge kwaliteit tonen, zodat gebruikers het apparaatje kunnen aansluiten op HD-televisies. Het apparaat is bovendien 19 procent lichter en 33 procent dunner dan zijn voorganger.

Op 20 augustus 2008 kondigde Sony de opvolger van de PSP Slim & Lite aan, onder de naam PSP-3000. Deze nieuwe PSP heeft een ingebouwde microfoon, een ronder ontwerp en een sterk verbeterd scherm. Met dit scherm is buiten gamen met een duidelijk beeld mogelijk. Kort nadat het product in Nederland op de markt was gekomen, kwamen er berichten naar buiten dat het nieuwe scherm last van zogenaamde scanlines had. Dit zijn strepen op het scherm bij snel bewegende beelden. Sony heeft aangekondigd dat dit door de hardware komt en dat dat er geen update komt die ervoor zorgt dat de gebruiker geen last meer van scanlines heeft. Deze PSP werd in Nederland uitgebracht op 15 oktober 2008.

De webzine Qore bracht op 30 mei 2009 als eerste het nieuws over de opvolger van de PSP-3000, de PSP Go, waarvan de officiële presentatie op 2 juni 2009 op de gamebeurs E3 plaatsvond. De PSP Go heeft een Bluetooth-functionaliteit, een 97mm-scherm en weegt 43% minder dan de originele PSP. In plaats van de UMD-drive, zoals bij eerdere modellen, heeft de PSP Go een intern flashgeheugen van 16 GB en Memory Stick Micro-poort in plaats van een Memory Stick Duo. Games kunnen worden gedownload vanaf de PlayStation Store. Het inglijden van het scherm verbergt de belangrijkste knoppen en de analoge stick wanneer deze niet gebruikt worden.

Sony positioneert de PSP onder andere als alternatief voor de draagbare spelcomputers van Nintendo, de Nintendo DS.

 

    Gerelateerde berichten

    Portal

    Geplaatst door 135

    Portal en Portal 2, twee razend leuke spellen gemaakt door Valve Corporation. Het spel bestaat uit een serie puzzels die door de speler opgelost...

    Laat een berichtje achter