Wii U

Wii U

Introductie
De Wii U is de zesde spelcomputer van het Japanse bedrijf Nintendo. De console is de opvolger van de Nintendo Wii en is in 2012 uitgebracht.

GamePad
De GamePad van de Wii U is een opvallend aspect, net als de controller van zijn voorganger. De GamePad bevat een Touch screen, accelerometer, gyroscoop, camera, microfoon en 2 speakers. De GamePad bevat de volgende knoppen: 2 analoge sticks, 1 +-Control Pad, de A, B, X, Y knoppen, “+” knop,”-” knop, een Home-knop, een TV-Remote-knop en twee NFC-sensoren. De GamePad is, tot er games voor twee GamePads verschijnen, niet los verkrijgbaar. Wanneer er twee of meer spelers op de Wii U spelen, moeten zij gebruikmaken van de Wii U-controller Pro of Wii-afstandsbediening met Wii MotionPlus, of een Wii Remote Plus afstandsbediening met eventueel een Nunchuk of Wii Classic Controller (Pro).

Mogelijkheden
De GamePad, en vooral het Touch screen, opent veel nieuwe wegen in de game-industrie. Zo kunnen details (items, kaart, et cetera) naar het touchscreen van de GamePad worden gestreamd, terwijl het eigenlijke spel op de televisie plaatsvindt. Ook kan deze dienst doen als vizier, zodat de gebruiker niet op het tv-scherm hoeft in te zoomen, maar een vergrote versie van een bepaald onderdeel op de GamePad kan zien. De GamePad kan ook op de grond of op de tafel worden gelegd, om bijvoorbeeld backgammon, golf en dergelijke te spelen. Ook ondersteunen veel spellen de functie om het hele spel zonder tv, maar slechts enkel op de GamePad te spelen.

Specificaties

Afmetingen
Ongeveer 4,6 centimeter hoog, 26,8 centimeter diep en 17,2 centimeter lang.
Gewicht
Ongeveer 1,6 kg.
Uiterlijk
Het nieuwe systeem is compact vormgegeven, waardoor het naadloos aansluit op de rest van de entertainmentapparatuur in je woonkamer.
CPU
Op IBM PowerⓇ gebaseerde microprocessor met meerdere rekenkernen.
GPU
Op AMD Radeon™ gebaseerde hogedefinitie-GPU.
Opslag
Het Wii U-systeem in het Premium Pack bezit 32 GB aan intern flash-geheugen en het systeem in het Basic Pack heeft 8 GB. Naast het interne flash-geheugen kan er gebruikt gemaakt worden van externe opslagmedia met een USB-aansluiting om de opslagruimte te vergroten.
Compatibele SD-kaarten
SD-kaarten tot 2 GB en SDHC-kaarten tot 32 GB worden ondersteund.
Ondersteunde media
Optische Wii U- en Wii-disks.
Netwerkfunctionaliteit
De Wii U biedt toegang tot het internet via een draadloze verbinding (IEEE 802.11b/g/n). Het systeem is uitgerust met vier USB 2.0-aansluitingen – twee voor en twee achter op het systeem – waarop een LAN-adapter voor Wii kan worden aangesloten (apart verkrijgbaar).
Compatibiliteit met de Wii
Bijna alle Wii-software en -accessoires kunnen worden gebruikt met de Wii U.
Let op: Nintendo GameCube-software en -accessoires worden niet ondersteund.
Audiosignaal
De Wii U gebruikt een zeskanaals, lineair PCM-signaal via de HDMI-aansluiting of een analoog signaal via de AV Multi Out-aansluiting.
Videosignaal
De Wii U ondersteunt de volgende weergaveresoluties: 1080p, 1080i, 720p, 480p en 480i. Compatibele snoeren: HDMI, Wii componentvideo, Wii RGB en Wii AV.
Controllers
Het Wii U-systeem ondersteunt maximaal twee Wii U GamePads, vier Wii-afstandsbedieningen
(of Wii-afstandsbedieningen Plus) of Wii U-controllers Pro, en Wii-accessoires als de Nunchuk,
Classic Controller en het Wii Balance Board.

  Tags: Wii U

  Gerelateerde berichten

  Nintendo 2DS

  Geplaatst door 64

  Introductie De Nintendo 2DS (N2DS of 2DS) is een draagbare spelcomputer van Nintendo die op 12 oktober 2013 op de markt kwam. De spelcomputer is...

  Laat een berichtje achter