Portal 2

Portal 2
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
80%
Chell, de protagonist van Portal, wordt na ongeveer 20 jaar wakker gemaakt door de niet al te snuggere robot Wheatley. Samen proberen ze te ontsnappen uit het gebouw van Aperture Science. Terwijl ze dit doen activeert Wheatley per ongeluk GLaDOS, de antagonist van Portal, en het testen begint weer van voren af aan. Na een Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Chell, de protagonist van Portal, wordt na ongeveer 20 jaar wakker gemaakt door de niet al te snuggere robot Wheatley. Samen proberen ze te ontsnappen uit het gebouw van Aperture Science. Terwijl ze dit doen activeert Wheatley per ongeluk GLaDOS, de antagonist van Portal, en het testen begint weer van voren af aan. Na een aantal testkamers lukt het Wheatley en Chell om GLaDOS weer uit te schakelen en neemt Wheatley de plaats van GLaDOS in.

Onmiddellijk begint Wheatley’s persoonlijkheid te veranderen: door alle macht die hij heeft gekregen draait hij door. Hierdoor is er geen andere keus meer voor GlaDOS en Chell dan samenwerken, vooral nadat GLaDOS door Wheatley is veranderd in een aardappel. Na een vrije val wordt GlaDOS meegenomen door een vogel, waarna Chell een eeuwenoud laboratorium ontdekt waarin door voormalig directeur Cave Johnson onethische experimenten met gel werden getest. Nadat Chell GlaDOS redt van de vogel komt GLaDOS via vooraf opgenomen berichten meer te weten over Johnson en zijn assistente Caroline, wat aanwijzingen geeft over haar origine.

Als ze naar boven zijn teruggekeerd blijkt Wheatley’s regering over Aperture Science rampzalige gevolgen te hebben. Het gebruiken van een paradox om hem uit te schakelen mislukt, waarna er weer een paar testen volgen. Na een ontsnapping volgt uiteindelijk het eindgevecht, en via teamwork weten Chell en GLaDOS Wheatley uiteindelijkte verslaan, waarna Wheatley gedoemd is om voor eeuwig in de ruimte te dwalen.

Chell geeft GLaDOS haar oude lichaam terug en als dank laat GLaDOS Chell vrij. Hierbij zegt GLaDOS dat Chell niet haar grootste vijand is, maar haar beste vriend. Chell wordt via een lift naar de buitenwereld gebracht, maar niet voordat ze bezongen wordt door een opera van Turrets. Eenmaal boven belandt ze in een vredig graanveld en wordt een verbrande Companion Cube naar buiten geslingerd.

Net als in Portal eindigt Portal 2 met een lied dat door GlaDOS wordt gezongen: “Want You Gone”. Als eindnoot biedt de dwalende Wheatley zijn excuses aan voor zijn gedrag.

  Gerelateerde berichten

  Minecraft

  Geplaatst door 536

  Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

  Saw

  Geplaatst door 101 | Xbox 360

  Met alle Saw films raken theaters ( wat zijn ze aan , net als zeven nu ? ) Kan het lijken alsof de serie is een beetje uitgespeeld krijgen . Maar...

  Laat een berichtje achter