Sonic

Sonic
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
59.6%
Sonic the Hedgehog is een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan. Sonic werd ontworpen als de opvolger van Alex Kidd als mascotte van Sega, en als antwoord op Mario van Nintendo. Het personage kwam voor eerst voor in het gelijknamige platformspel dat op 23 juni 1991 voor het eerst verscheen op de Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Sonic the Hedgehog is een fictief egeltje met felblauwe stekels en rode loopschoenen aan. Sonic werd ontworpen als de opvolger van Alex Kidd als mascotte van Sega, en als antwoord op Mario van Nintendo. Het personage kwam voor eerst voor in het gelijknamige platformspel dat op 23 juni 1991 voor het eerst verscheen op de Sega Mega Drive (Sega Genesis in Noord-Amerika). Inmiddels bestaat er een enorm succesvolle mediafranchise rondom dit personage.

Sonic staat vooral bekend om zijn enorme snelheid. Hij kan rennen met snelheden groter dan mach 1. Hij staat dan ook wel bekend als “het snelste levende wezen”. Hij kan achteruit net zo hard lopen als vooruit.

Veel van Sonics overige vaardigheden zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag van egels. Zo kan Sonic zich oprollen tot een bal ter bescherming. Zijn primaire offensieve wapen is de Spin Attack, waarbij hij zich oprolt en al rollend op hoge snelheid zijn doelwit met zijn stekels schade toebrengt.

Indien Sonic zeven Chaos Emeralds bezit, kan hij een transformatie ondergaan tot Super Sonic. In deze vorm wordt zijn vacht goudkleurig, en nemen al zijn krachten enorm toe. Net als Shadow the Hedgehog (een andere egel) kan hij Chaos Control activeren. In de stripserie Sonic the Comic ondergaat Sonic bij de transformatie ook een grote persoonlijkheidsverandering. Zo wordt hij een stuk serieuzer en bozer.

review
Sonic ken ik nog wel van mijn jeugd het ws echt een fantastische spel. Ik heb dit spel in mijn jeugd keer op keer gespeeld. geweldig spel voor jong en oud!

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter