Pac-man

Pac-man
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
48.4%
Pac-man is een klassiek computerspel, voor het eerst uitgebracht als arcadespel op 22 mei 1980. Het spel is ontwikkeld door Namco. Binnen een jaar werden honderdduizend arcademachines verkocht. Het is daarmee een van de meest succesvolle computerspellen aller tijden, en overtreft spellen als Tetris en Street Fighter. De speler bestuurt in het spel een geel Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Pac-man is een klassiek computerspel, voor het eerst uitgebracht als arcadespel op 22 mei 1980. Het spel is ontwikkeld door Namco. Binnen een jaar werden honderdduizend arcademachines verkocht. Het is daarmee een van de meest succesvolle computerspellen aller tijden, en overtreft spellen als Tetris en Street Fighter.

De speler bestuurt in het spel een geel happertje genaamd Pac-man, waarmee hij zich een weg moet banen door een speelveld gevuld met muntjes en andere voorwerpen zoals vruchtjes. Doel is om alle muntjes in het speelveld op te eten. De vruchtjes leveren extra punten op.
De vier spoken, geschilderd op een muur
Het speelveld wordt echter onveilig gemaakt door vier spoken in de kleuren rood, roze, lichtblauw en oranje. Deze dragen in de Japanse versie respectievelijk de namen: Akabei , Pinky , Aosuke en Guzuta en kregen in de Amerikaanse uitgave de namen: Blinky, Pinky, Inky en Clyde. Indien Pac-man door een spook gepakt wordt, is hij er geweest. De speler moet de spoken dan ook ontlopen. Als Pac-man echter een witte pil pakt, waarvan er in het speelveld vier aanwezig zijn, worden de rollen tijdelijk omgedraaid en kan hij de spoken uitschakelen. De spoken worden dan allemaal donkerblauw en gaan langzamer lopen, maar proberen nu op hun beurt de Pac-man te ontlopen. De spoken bewegen vaak volgens een vast patroon, dat varieert per spook.
review
Nou wie kent pac man nou niet het is een van de bekendste games aller tijden.
Het is een heel eenvoudig spel en daarmee ook best wel verslavend. Het is trouwens ook een hele oude spel ik weet nog dat je dit op arcademachines kon spelen. Geweldig!

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter