The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Legend of Zelda: Twilight Princess
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
51.8%
The Legend of Zelda: Twilight Princess is een action-adventure-videospel voor de Wii en de Nintendo GameCube, ontwikkeld door Nintendo EAD en uitgegeven door het Japanse bedrijf Nintendo in 2006. Het spel is de opvolger van The Legend of Zelda: The Minish Cap en de voorganger van The Legend of Zelda: Phantom Hourglass. The Legend of Zelda: Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

The Legend of Zelda: Twilight Princess is een action-adventure-videospel voor de Wii en de Nintendo GameCube, ontwikkeld door Nintendo EAD en uitgegeven door het Japanse bedrijf Nintendo in 2006. Het spel is de opvolger van The Legend of Zelda: The Minish Cap en de voorganger van The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

The Legend of Zelda: Twilight Princess is lichtelijk geïnspireerd door de Nintendo 64-klassieker: The Legend of Zelda: Ocarina of Time; verschillende personages, voorwerpen en diverse elementen duiken terug op. Toch weet het spel zich te onderscheiden van deze voorganger, mede dankzij het originele verhaal, de nieuwe gameplay en de toevoeging van meerdere kerkers, voorwerpen en andere belanghebbende elementen. Volgens vele mensen[bron?] evenaart Twilight Princess het spel Ocarina of Time als beste spel ooit gemaakt, ondanks de lagere moeilijkheidsgraad en geïnspireerde elementen. Toch durven ze het spel niet “beter” te noemen dan zijn voorganger.

The Legend of Zelda: Twilight Princess speelt zich ongeveer een eeuw later af dan The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De Link van Ocarina of Time was het vorige leven van Link die nu in Twilight Princess leeft. Het spel begint in het vredige dorpje Ordon Village, waar de boerenjongen Link is opgegroeid en leeft als geitenherder. Op een dag breekt het noodlot toe wanneer monsters het dorp binnenvallen en alle woonachtige kinderen ontvoeren. Link zet de achtervolging in, maar wordt door een duister wezen de schemering ingetrokken en de krachten van deze donkere wereld laten hem transformeren in een wolf. Het wezen sleept hem mee, nog voor Wolf Link kan ontwaken en sluit hem op in de kerkers van Hyrule Castle. Een ander wezen, Midna genaamd, duikt op om Wolf Link te bevrijden en na de ontsnapping uit de kerkers, leidt ze hem naar Princess Zelda, die zich in een toren schuilhoudt voor de monsters van de schemering.

Een Shadow Beast (Schaduw Beest) achtervolgt Wolf Link en Midna in de Twilight Realm (Koninkrijk der Schemeringen). Midna legt uit dat de Twilight King (Koning der Schemeringen), Zant, probeert de Twilight Realm en Hyrule voorgoed in een donker land te veranderen met behulp van een sterke, kwade kracht. Zant is een lid van de zogenaamde Twili, een ras van wezens die aan de Twilight Realm door de grote Light Spirits (Lichtgeesten) van Hyrule worden uitgestoten. Midna is een Twili en zoekt naar een wapen om de kwaadaardige Zant te verslaan en de Twilight Realm te redden. Dit wapen blijken de Fused Shadows (Gesmolten Schaduwen) te zijn. Link heeft de taak deze 3 Fused Shadows te verzamelen zodat Zant kan worden verslagen. De vier Light Spirits worden bevrijd uit de schemering en Link komt zo te weten dat de Fused Shadows respectievelijk verborgen liggen in de Forest Temple (Bos Tempel), de Goron Mines (Goron Mijnen) en de Lakebed Temple (Meerbed Tempel). Onderweg ontdekt Link dat de kinderen van Ordon Village veilig zijn en onderdak vinden in Kakariko Village. Nadat Link de 3 Fused Shadows heeft verzameld, duikt Zant plots op en steelt deze. Hij ziet Link en Midna als spelbrekers en plant uit woede een kristal in in Links voorhoofd (hiermee blijft hij voor altijd wolf) en verandert Midna in een wezen uit de lichtwereld. De zwakke Midna vertelt aan Wolf Link dat alleen Princess Zelda haar kan genezen en hij haast zich dan ook meteen naar Hyrule Castle (via de kerkers). Zelda wil Midna onmiddellijk genezen, maar verliest dan zelf enorm veel kracht. Midna weigert, maar voor ze het weet is ze zelf genezen en is Zelda verdwenen. Buiten het kasteel verschijnt er plots een reusachtige barrière rondom Hyrule Castle, waardoor het onmogelijk is het kasteel nog te betreden. De reden waarom is vooralsnog onduidelijk. Zelda heeft verteld over het Master Sword (Meester Zwaard), waarmee Wolf Link terug mens kan worden. Nadat Link het Master Sword heeft gevonden, komt de zwarte kristal van Zant terug tevoorschijn en heeft Link de mogelijkheid zich in een wolf te veranderen wanneer hij dat zelf wil.

  Tags: Wii

  Gerelateerde berichten

  Minecraft

  Geplaatst door 58

  Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

  Laat een berichtje achter