Silent Hill 2

Silent Hill 2
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
63.8%
Silent Hill 2 is een survival horror game uitgegeven door Konami voor de PlayStation 2 en ontwikkeld door Team Silent, een productie-groep binnen Konami Computer Entertainment Tokio. Het spel werd uitgebracht in september 2001 als het tweede deel in de Silent Hill-serie; een uitgebreide versie van het werd uitgebracht voor de Xbox in december van Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Silent Hill 2 is een survival horror game uitgegeven door Konami voor de PlayStation 2 en ontwikkeld door Team Silent, een productie-groep binnen Konami Computer Entertainment Tokio. Het spel werd uitgebracht in september 2001 als het tweede deel in de Silent Hill-serie; een uitgebreide versie van het werd uitgebracht voor de Xbox in december van hetzelfde jaar als Silent Hill 2: Restless Dreams in Noord-Amerika en Silent Hill 2: innerlijke angsten in Europa, en voor de PlayStation 2 in 2002 als Silent Hill 2: Director’s Cut , met een haven van Director’s Cut naar Microsoft Windows uitgebracht in december 2002. Silent Hill 2 is opnieuw uitgebracht meerdere keren, ook onder de Greatest Hits-label en als onderdeel van The Silent Hill Collection, terwijl een geremasterde high-definition versie van het werd uitgebracht voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 op 20 maart 2012.

Terwijl in gelijknamige fictieve Amerikaanse stad de serie ‘, Silent Hill 2 is geen direct vervolg op de eerste Silent Hill spel. In plaats daarvan draait om James Sunderland, die de stad binnenkomt na ontvangst van een brief van zijn overleden vrouw, zeggen ze op hem te wachten in hun “speciale plaats” in Silent Hill. Vergezeld door Maria, die sterk lijkt op haar, zoekt hij naar haar en ontdekt de waarheid over haar dood. Extra materiaal in re-releases en poorten inbegrepen Geboren uit een Wens, een sub-scenario dat zich richt op Maria voordat zij en James samenkomen.

Silent Hill 2 maakt gebruik van een third-person view en gameplay legt een grotere nadruk op het vinden van items en het oplossen van raadsels dan bestrijden. Psychologische aspecten zoals de geleidelijke verdwijning van Maria’s brief werden toegevoegd aan het spel. Meer humanoïde dan hun collega’s in het vorige spel, een deel van de monsters werden ontworpen als een weerspiegeling van James ‘onderbewuste. Verwijzingen naar de echte wereld geschiedenis, films en literaire werken zijn ook te vinden in het spel.

Silent Hill 2 werd positief ontvangen door het publiek en critici. Binnen de maand na de release in Noord-Amerika, Japan en Europa, werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht, met de grootste omzet in Noord-Amerika. Engels-talige critici geprezen de sfeer, graphics, verhaal en monster ontwerpen van Silent Hill 2, maar kritiek op de controles zo moeilijk te gebruiken. Sinds de release van het spel verscheen op toplijsten meerdere critici ‘voor zijn verhaal en het gebruik van metaforen, psychologische horror en taboe onderwerpen, evenals de soundtrack / sound design. Het is sindsdien bijgevuld verschillende critici lijsten voor de grootste horror game van all-time, en wordt algemeen erkend als een van de grootste video-games aller tijden.

    Gerelateerde berichten

    Saw

    Geplaatst door 59 | Xbox 360

    Met alle Saw films raken theaters ( wat zijn ze aan , net als zeven nu ? ) Kan het lijken alsof de serie is een beetje uitgespeeld krijgen . Maar...

    Laat een berichtje achter