Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
63.8%
Grand Theft Auto: San Andreas is een open wereld actie-adventure video game ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. Het werd uitgebracht op 26 oktober 2004 voor de PlayStation 2-console, en op 7 juni 2005 voor Microsoft Windows en Xbox. Het is de zevende titel in de Grand Theft Auto serie, en de Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Grand Theft Auto: San Andreas is een open wereld actie-adventure video game ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. Het werd uitgebracht op 26 oktober 2004 voor de PlayStation 2-console, en op 7 juni 2005 voor Microsoft Windows en Xbox. Het is de zevende titel in de Grand Theft Auto serie, en de eerste hoofdingang sinds 2002 de Grand Theft Auto: Vice City. Het werd uitgebracht op dezelfde dag als de handheld game Grand Theft Auto Advance.

Grand Theft Auto: San Andreas wordt gespeeld vanuit een third-person perspectief in een open wereld-omgeving, waardoor de speler om te interageren met de spelwereld op hun gemak. De game speelt zich af in de fictieve Amerikaanse staat San Andreas, die sterk is gebaseerd op Californië en Nevada [c] De staat van San Andreas bestaat uit drie grote steden:. Los Santos, op basis van Los Angeles; San Fierro, op basis van San Francisco; en Las Venturas, gebaseerd op Las Vegas. De single-player verhaal volgt Carl “CJ” Johnson, die na het leren van de moord op zijn moeder thuis van Los Santos terugkeert. CJ vindt zijn oude vrienden en familie in wanorde, en in de loop van het spel dat hij probeert te herstellen zijn oude bende, botst met corrupte agenten en langzamerhand ontrafelt de waarheid achter de moord op zijn moeder. Het plot is gebaseerd op meerdere real-life events in Los Angeles, met inbegrip van de rivaliteit tussen de Bloods en Crips straatbendes, de jaren 1980 crack-epidemie, de LAPD Rampart schandaal, en de 1992 Los Angeles rellen.

Na haar vrijlating, werd het spel geprezen door vele reviewers die de muziek, verhaal en gameplay geprezen. Het werd de best verkochte game van 2004, en heeft meer dan 27 miljoen exemplaren verkocht; het blijft de best verkochte PlayStation 2 game aller tijden. Het spel, net als zijn voorgangers, wordt aangehaald als een mijlpaal in videogames voor zijn verregaande invloed binnen de industrie. Echter, heeft het geweld en seksuele inhoud van San Andreas de bron van veel publieke bezorgdheid en controverse. In het bijzonder, een-speler gemaakte software patch, ook wel de “Hot Coffee mod”, ontgrendeld een eerder verborgen seksuele mini-game.

De volgende belangrijkste deel van de serie, Grand Theft Auto IV, werd uitgebracht op 29 april 2008, ook kritieken. San Andreas is geschikt gemaakt voor diverse andere platforms en diensten, zoals OS X, Xbox Live, PlayStation Network en mobiele apparaten (iOS, Android, Windows Phone en Fire OS). In oktober 2014 werd het spel genomen uit de Xbox Live Marketplace en de PlayStation Store. Later werd bekend gemaakt dat het spel zou worden opnieuw uitgebracht en verbeterd voor de Xbox 360 op de 10e verjaardag te vieren.

    Gerelateerde berichten

    Laat een berichtje achter