Zelda’s Adventure

Zelda’s Adventure
Graphics
Storyline
Controls
Smoothness
Sound & Music
61.2%
Zelda’s Adventure is een spel voor de Philips Cd-i. Uitgebracht in 1995 is het het laatste Zelda spel dat uitgebracht is op dit systeem. Zelda’s Adventureis qua gameplay en graphics geheel anders dan zijn twee voorgangers Zelda: The Wand of Gamelon en Link: The Faces of Evil. Met Zelda’s Adventure probeerden de ontwikkelaars dichter bij Share this:Click to email this to a friend (Opens in new window)Click to share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
0
Graphics
0
Storyline
0
Controls
0
Smoothness
0
Sound & Music
Uitslag van 0 gebruiker(s) Geef dit bericht een waardering, klik op de sterren hierboven en druk op "Accepteren".

Zelda’s Adventure is een spel voor de Philips Cd-i. Uitgebracht in 1995 is het het laatste Zelda spel dat uitgebracht is op dit systeem. Zelda’s Adventureis qua gameplay en graphics geheel anders dan zijn twee voorgangers Zelda: The Wand of Gamelon en Link: The Faces of Evil.

Met Zelda’s Adventure probeerden de ontwikkelaars dichter bij de originele spelopzet te blijven. Het spel werd bekeken van bovenaf, net zoals de klassieke Legend of Zelda spellen. Ook was de gameplay weer zoals eerdere spellen; op een grote overworld zijn verschillende kerkers geplaatst, die de hoofdrolspeler moet zien te overwinnen.

Ondanks alle veranderingen ten opzichte van zijn voorgangers, viel dit spel ook niet in de smaak bij Zelda fans. De laadtijden tussen de verschillende schermen waren erg lang, soms wel 4 tot 5 seconden. Ook de graphics, de voice-acting, en de frustrerende moeilijkheidsgraad waren reden tot kritiek. Het wordt door de fans én door Nintendo ook niet herkend als een spel uit de officiële Zelda reeks.

Er zijn niet veel exemplaren van dit spel gemaakt, daardoor is het nu één van de meest zeldzame Zelda spellen. Bijzonder is ook dat de meeste filmpjes in het spel, met echte acteurs, opgenomen zijn in Nederland.

  Tags: CD-i

  Gerelateerde berichten

  Minecraft

  Geplaatst door 90

  Minecraft is een first-person sandbox-achtig spel waarin je door middel van ‘blokjes’ een wereld kan bouwen. Het is een spel uit 2011...

  Laat een berichtje achter